Igennem de sidste 23 år har jeg forfattet en række bøger, der behandler emner inden for kost, ernæring, sygdom og helbred. Jeg har derudover bidraget til og været redaktør på diverse publikationer, tidsskrifter og antologier i kraft af mit virke som ernæringsterapeut. Herunder kan du finde en oversigt over disse materialer, og hvor det er muligt har jeg linket til sider, hvor du kan erhverve dig dem. Husk, at mange af bøgerne også kan findes gennem dit lokale bibliotek. 

Hovedforfatter

Stærke knogler

“Stærke knogler” er til dig, som gerne vil leve dit liv på en måde, som er befordrende for sunde, stærke knogler. Bogen forklarer dig på en lettilgængelig og naturvidenskabeligt underbygget måde, hvordan kost, livsstil og ernæring hænger sammen med knoglesundhed. Du får derudover praktiske redskaber og opskrifter, som du kan implementere i din hverdag.

Andre boller på suppen

“Andre boller på suppen” er en fagbog, men den er i ligeså høj grad en invitation til debat om offensiv kostintervention i behandlingen af kronisk sygdom. Bogen er skrevet til sundhedsfaggrupper som læger, sygeplejersker, farmaceuter, psykologer, tandlæger, diætister…og alle andre med interesse for sammenhænge og helhedsblik på kroniske lidelser.

Harmoniske hormoner

“Harmoniske hormoner” handler om overvægt, blodsukker og hormonforstyrrelser generelt – som kan give sig til udslag i form af unormal hårvækst, sukkersyge, menstruationsforstyrrelser, forhøjet blodtryk og kolesterol. Få forklaring på, hvorfor slankekure ikke virker på dig og få vejledning til kostændringer, der afhjælper og giver velbefindende.

Hovedpine

Vi kender den alle… hovedpinen. Vi sluger et par piller og håber på det bedste. Og hovedpine er mange ting – alt fra en mindre gene til en invaliderende lidelse. Og på samme måde er der mange mulige årsager, men fælles er, at du selv kan påvirke de fleste af dem. Væske- og blodsukkerbalance og – meget vigtigt – din krops evne til at udskille affaldsstoffer skal på plads. Bogen præsenterer en række eksempler og dagligdags kostråd. Gennem disse illustreres, hvordan du selv kan finde vej til en smertefri tilværelse.

Problemer med maven

“Problemer med maven” handler (som titlen lover) om prutter, oppustethed, diarré, forstoppelse, smerter og træthed efter spisning. Det er noget mange mennesker døjer med i dagligdagen. Ens mave behøver selvfølgelig ikke at kæmpe imod en – med sund fornuft og specifik viden fra den funktionelle medicin, giver “Problemer med maven” dig eksempler, dagligdags kostråd og et spørgeskema, der kan hjælpe dig til at finde frem til, hvad netop dit fordøjelsesproblem er – og hvordan du får bugt med det.

Kompendier i ernæringsterapi

Til brug for uddannelsen til ernæringsterapeut ved Center for Ernæring og Terapi (CET) har jeg skrevet kompendier, der giver den faglige baggrund for de enkelte teorikurser. Nogle af kompendierne er til salg via CETs hjemmeside, hvis du vil have en smagsprøve på niveauet på uddannelsen.

Bidragyder eller redaktør

Kvinder i overgang

“Kvinder i overgang” er skrevet af Susanne Løfgren som er ekspert i Bachs Blomsterremedier. Bogen indeholder 182 sider med gode råd til, hvordan man behandler psykiske og fysiske gener i overgangsalderen. I bogen har jeg skrevet et afsnit om kost og hormoner. Særligt for denne bog er, at den anviser mulige løsninger på overgangsalderens psykiske ubalancer.

Det myasteniske puslespil

“Det myasteniske puslespil” handler om sygdommen Myasthenia Gravis, som er en autoimmun neuromuskulær sygdom. Sygdommen er sjælden og kompleks og har derfor længe været omgivet af mystik hos patienter, pårørende og behandlere. Jeg er medforfatter på et kapitel om de ernæringsmæssige overvejelser ved Myasthenia Gravis.

Spis rigtigt og få et bedre helbred

Andrew Weil, M.D. giver i denne bog dybdegående forklaringer på, hvordan fedtstoffer, proteiner, kulhydrater, mineraler og vitaminer har indvirkning på vores helbred. Jeg var fagkonsulent på den kemisk/ernæringsmæssige side af oversættelsen, da den udkom på Lindhardt og Ringhoff i 2001.

Astma

Det er velkendt, at allergi ofte er en medvirkende faktor ved astma. Men der er også en række andre forhold, som du selv har indflydelse på, der spiller en afgørende rolle for din astma. Gennem din kost kan du påvirke immunsystemet samt din indre flora, og sammen med en vis opmærksomhed omkring livsstil kan det betyde en mere velreguleret astma, bedre energi og større velvære. Jeg var redaktør på denne bog i serien Dit Helbred.

Graviditet, fødsel og den nye familie

Denne gode grundbog om graviditet, fødsel og den nye familie undergår jævnligt opdateringer. Gennem et par udgaver af bogen var jeg forfatter til kapitlet om kost i graviditeten. Bogen kan læses som gratis PDF online.