ARBEJDE OG UDDANNELSE

Jeg er uddannet farmaceut og brygmester fra 1986, og havde i direkte forlængelse heraf ti spændende år i bryggeriindustrien. I 1996 uddannede jeg mig på ny, skiftede karriere og har siden været ernæringsterapeut på fuld tid. 

 

Som supplement til min profil tog jeg i 2017 uddannelsen til Clinical Practitioner fra Institute for Functional Medicine i USA – bogstaverne IFMCP i min titel henviser til denne certificering. For et detaljeret overblik over min beskæftigelse og uddannelse gennem årene kan du downloade mit CV her: Mia Damhus CV

 

Som en forlængelse af mit karriereskift stiftede jeg i 2004 Center for Ernæring og Terapi (CET) sammen med Karen Kaae. CET tilbyder uddannelserne Ernæringsterapeut og Kerneterapeut, samt kurset Anatomi, Fysiologi og Sygdomslære (også kendt som AFS-skolen, oprindeligt stiftet af læge Ole Købke). CET har derudover klinikdrift med individuelle behandlingsforløb inden for ernæring og terapi.

TILGANG

Med en naturvidenskabelig baggrund og uddannelsen til farmaceut som mit udgangspunkt for ernæringsterapien fokuserer jeg i mit arbejde på en holistisk kobling mellem evidensbaseret kostvejledning og terapeutisk behandling. 

 

Det betyder helt konkret, at jeg (både i uddannelsen af nye ernæringsterapeuter og når jeg ser individuelle klienter i klinikken) tager ligelig højde for klienters livshistorie, tidligere og eksisterende sygdomsbillede – og kostvaner. 

 

Jeg arbejder med andre ord under et paradigme, der sætter mennesket i centrum for behandlingen eller præventionen af en lang række mere eller mindre komplekse helbredstilstande – fra kroniske sygdomme til enkle livsstilsændringer. 

 

Det er en funktionel tilgang, som benytter sig af en lang række værktøjer under overskrifterne: livsstilsændringer, ernæring (inkl. kosttilskud) og terapi. Du kan læse mere om funktionel medicin og ernæringsterapi som tilgang her.

Et billede tilbage fra den første tid i Center for Ernæring og Terapi.

UDGIVELSER

I løbet af mine 23 år som ernæringsterapeut har jeg sideløbende været hovedforfatter, bidragyder og redaktør på diverse udgivelser. Du kan finde en oversigt over dem her

BLOGINDLÆG

Jeg udkommer løbende med blogindlæg om diverse emner indenfor kost og ernæring. Du kan læse med her eller ved at klikke dig videre nedenfor.

Fluor, fluorid og PFAS

Fluor, fluorid og PFAS Fluor (F) er et grundstof, der findes i jordskorpen som uorganiske forbindelser med calcium, aluminium og natrium. Organiske fluorforbindelser – altså stoffer, hvor fluor er bundet til carbon (kulstof – C) – er fra naturens side sjældne og fungerer bl.a. som giftstoffer i visse planters forsvar.  Fluor er et halogen, det…

Kontinuerlig blodsukkermåling uge 2: Hvad kan vi (mere) lære

Kontinuerlig blodsukkermåling uge 2: Hvad kan vi (mere) lære   Hvis du ikke har læst min blogpost om første uge med kontinuerlig blodsukkermåling, så læs lige den først her. Denne blogpost er nok kun for nørder, for mine konklusioner her handler selvfølgelig mest om….mig.   De sidste 7 dage af sensorens levetid spiste jeg low…

Kontinuerlig blodsukkermåling: Hvad kan vi lære?

Kontinuerlig blodsukkermåling: Hvad kan vi lære? Som sund, rask, relativt aktiv og kostbevidst ernæringsterapeut burde man ikke forvente, at jeg ville have problemer med blodsukkeret. Men hvad kan vi lære, når vi måler blodsukker kontinuerligt i modsætning til på enkelte udvalgte tidspunkter? Følg med her og læs, hvad jeg lærte af at monitorere mit blodsukkerniveau…