Her kan du hente forskellige gratis materialer

Disse hjælpematerialer er sat op i et brugsvenligt format – lige klar til at printe ud og hænge op på køleskabet!

Vores mest brugte tallerkenfordeling

Denne version kaldes tallerkenfordeling “K”, fordi fordelingen mellem fødevaregrupperne ender med at ligne bogstavet K på tallerken. Det kan måske også fungere som en god huskeregel!

Tallerkenfordeling K i vegansk version

Denne version af tallerkenfordeling “K” er lavet med veganske fødevarer, så du stadig kan følge anbefaling, hvis du ikke spiser animalske produkter.

Inspiration til tallerkenfordeling K

Dette er en udvidet liste med madvarer, som du kan bruge ved tallerkenfordeling K. Listen kan du bruge som inspiration til sammensætning af smagfulde og mættende måltider og snacks – eller til den næste indkøbsliste.

Surt og bittert

Sure og bitre madvarer er glimrende tilføjelser og smagsgivere til måltider eller snacks. De sure og bitre smage kan nemlig stimulere dit optag af mineraler fra kosten. I dette dokument får du eksempler på sure og bitre spiser.

Glutenfri kost

Denne oversigt kan hjælpe dig til at blive klar over, hvor i mad, der findes gluten, og hvilke alternativer, der kan bruges i stedet for. Der er også anbefalinger til butikker og bagerier, som tilbyder glutenfrit bagværk.