Kort om denne blog

Med uregelmæssige mellemrum frigiver jeg her blogindlæg om forskellige emner, der som oftest vil gå under paraplyerne human ernæring, kostændringer og vores biokemis relation til begge. Jeg bestræber mig på at gøre mit indhold så tilgængeligt som muligt for alle, men der kan til tider forekomme mere fagligt komplekse termer eller elementer i min behandling af diverse emner. Hvis du har spørgsmål til et indlæg eller ønsker til emner, som du gerne vil læse et indlæg om, så er du velkommen til at kommentere enten på et af indlæggene – eller på min facebookside – jeg vil gøre mit bedste for at vende hurtigt tilbage enten med svar eller indhold.

Indlæg

Fluor, fluorid og PFAS

Fluor, fluorid og PFAS Fluor (F) er et grundstof, der findes i jordskorpen som uorganiske forbindelser med calcium, aluminium og natrium. Organiske fluorforbindelser – altså stoffer, hvor fluor er bundet til carbon (kulstof – C) – er fra naturens side sjældne og fungerer bl.a. som giftstoffer i visse planters forsvar.  Fluor er et halogen, det…

Details

Kontinuerlig blodsukkermåling uge 2: Hvad kan vi (mere) lære

Kontinuerlig blodsukkermåling uge 2: Hvad kan vi (mere) lære   Hvis du ikke har læst min blogpost om første uge med kontinuerlig blodsukkermåling, så læs lige den først her. Denne blogpost er nok kun for nørder, for mine konklusioner her handler selvfølgelig mest om….mig.   De sidste 7 dage af sensorens levetid spiste jeg low…

Details

Kontinuerlig blodsukkermåling: Hvad kan vi lære?

Kontinuerlig blodsukkermåling: Hvad kan vi lære? Som sund, rask, relativt aktiv og kostbevidst ernæringsterapeut burde man ikke forvente, at jeg ville have problemer med blodsukkeret. Men hvad kan vi lære, når vi måler blodsukker kontinuerligt i modsætning til på enkelte udvalgte tidspunkter? Følg med her og læs, hvad jeg lærte af at monitorere mit blodsukkerniveau…

Details

Thanks to CDC for making this photo available freely on @unsplash

Selen og virus

Selen og virus   Virus er små, informationsbærende pakker af protein og arvemateriale i form af DNA eller RNA. De er ikke i sig selv levende celler; på den måde er de forskellige fra bakterier og svampe, som også kan inficere os mennesker.   Fordi virus ikke selv har, hvad der skal til at mangfoldiggøre…

Details

Cancerkost: Hvor er evidensen?

Først bragt på CETs hjemmeside den 7. marts 2019. Cancerkost: Hvor er evidensen? Vi, der arbejder på den alternative side af systemet, bliver regelmæssigt beskyldt for at arbejde uden evidens for, hvad vi gør. Ernæringsterapi, som det undervises og udøves på CET, baserer sig på funktionel medicin og har på den måde en solid naturvidenskabelig…

Details

D-vitamin: Fra 0 til 100 på ingen tid

D-vitamin: Fra 0 til 100 på ingen tid   Man kan ikke skrive om D-vitamin uden at starte med Michael Holick. Med en dobbelt faglig baggrund både inden for biokemi og medicin og speciale i endokrinologi var Michael Holick i begyndelsen af 70’erne ansvarlig for beskrivelsen af D-vitamins fysiologisk aktive former, 25(OH)D3 og 1,25(OH)2D3. Han…

Details

En historie om knogler, calcium, kost og tilskud

Det følgende blogindlæg trækker på indhold fra min bog “Stærke knogler”, hvor du kan læse meget mere om knogler, og hvordan de vedligeholdes bedst muligt. Længere nede i posten kan du finde et link, hvis du er interesseret i at eje bogen. De kursiverede afsnit i blogindlægget er klippet fra “Stærke knogler”.   En historie…

Details

Skal alle virkelig have fiskeolie?

I dette indlæg sammenligner jeg to forskellige laboratorietests af den samme blodprøve – én fra et uvildigt laboratorie og én formidlet af en fiskeolieproducent – som baggrund for en diskussion om behovet for og ordineringen af det populære og meget reklamerede kosttilskud: fiskeolie. Resultaterne (og deres sammenligning) vil måske overraske dig.    Skal alle virkelig…

Details