Kort om denne blog

Med uregelmæssige mellemrum frigiver jeg her blogindlæg om forskellige emner, der som oftest vil gå under paraplyerne human ernæring, kostændringer og vores biokemis relation til begge. Jeg bestræber mig på at gøre mit indhold så tilgængeligt som muligt for alle, men der kan til tider forekomme mere fagligt komplekse termer eller elementer i min behandling af diverse emner. Hvis du har spørgsmål til et indlæg eller ønsker til emner, som du gerne vil læse et indlæg om, så er du velkommen til at kommentere enten på et af indlæggene – eller på min facebookside – jeg vil gøre mit bedste for at vende hurtigt tilbage enten med svar eller indhold.

Blogindlæg

D-vitamin: Fra 0 til 100 på ingen tid

D-vitamin: Fra 0 til 100 på ingen tid   Man kan ikke skrive om D-vitamin uden at starte med Michael Holick. Med en dobbelt faglig baggrund både inden for biokemi og medicin og speciale i endokrinologi var Michael Holick i begyndelsen af 70’erne ansvarlig for beskrivelsen af D-vitamins fysiologisk aktive former, 25(OH)D3 og 1,25(OH)2D3. Han…

Details

Skal alle virkelig have fiskeolie?

I dette indlæg sammenligner jeg to forskellige laboratorietests af den samme blodprøve – én fra et uvildigt laboratorie og én formidlet af en fiskeolieproducent – som baggrund for en diskussion om behovet for og ordineringen af det populære og meget reklamerede kosttilskud: fiskeolie. Resultaterne (og deres sammenligning) vil måske overraske dig.    Skal alle virkelig…

Details